Táplálkozási tanácsadás

Ide tartozik minden a táplálkozással kapcsolatban! Természetesen a Személyi edzés minden típusa/formája tartalmazza, de lehet személyi edzéstől függetlenül is étrendeket kérni napi/heti/havi bontásban.

Étrendek írása:

  • általános egészségkoncentrált
  • tömegnövelő
  • diétás
  • X kalóriás /X = egyéni igények/

Bármi is a célod a testformálás területén, 70%-ban az étrendeden fog múlni a siket! Ne feledd, edzhetsz bárhogy, a szervezeted nem fog/nem tud sem izmot építeni, sem zsírt égetni a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag nélkül!

Fontos!

A zsírégetés és izomtömeg növelés sikerességét nem a mérleg mutatja! Diétánál hiába mutat kevesebbet például 5 kilóval a mérleg, ha azt az 5 kiló súlycsökkenést egy rossz étrendnek köszönheted és szinte csak víz és izomveszteség áll a hátterében... Ez esetben ugyebár csökkent 5 kilót a testsúlyod, mégsem fogytál semmit, hiszen a diéta nem testsúlycsökkenést, hanem testzsír% csökkenést jelent! 

Tömegnövelésnél ugyanez a helyzet! Egy rosszul felépített étrendű, vagy akár étrend nélküli X kilós testsúlynövekedés hátterében sok esetben csupán a testzsír% növekedés, és a cukor általi vízmegkötés áll... Maximális izomtömeget minimális zsírosodással felépíteni, csak grammra pontos minőségi étreddel lehet!

Figyelem!

Az étrendeket maradéktalanul be kell tartani MINDEN NAP! Ha bármi oknál fogva nem tartod be, kihagysz étkezéseket, nem annyit eszel amennyi elő van írva, nem akkor eszel amikor kellene, egyszóval ingadozik a tápanyag beviteled mennyisége, minősége és ideje, a fejlődésed is legalább ennyire ingadozni fog, tehát ne várj ilyen esetben folyamatos fejlődést!

Diétánál a legkisebb csalások is boríthatják az egész programot, ha nem tudsz lemondani a cukrokról, csokiról, lisztes ételekről, cukros üdítőkről /energiaitalokról, kóláról stb./ bármilyen étrendet is írok, sikertelen lesz a diétád! Ezért a saját érdekedben arra kérlek, hogy csak akkor kérj személyre szabott grammra pontos diétás étrendet, ha képesnek érzed magad a betartására!

A diétás étrendben szereplő ételek 100%ban fedezik a szervezeted egyéni céljaidhoz beállított napi tápanyag szükségletét mind minőségileg, mind pedig mennyiségileg, ezért csak azoknak az ételeknek a fogyasztását javasolom amik az étrendben szerepelnek! A boltokban kapható egyéb, közhiedelem szerinti "diétás" étel 90%-ának semmi köze a diétához, és inkább illenének egy tömegnövelő programba mint egy jól felépített diétás étrendbe.

Az étrendek írásáról, táplálkozási tanácsadásról, részletesebben az elérhetőségek menüpont alatt érdeklődhetsz!

Testtípusod alapján személyre szabottam állítom össze a számodra legmegfelelőbb étrendet! /léteznek kevert típusok is/