Csárda Gym Csárdaszállás

Néha már mosolyogva olvasom/hallgatom az emberek azon gondolatait, melyekben a konditermeket teszik felelőssé azért, mert nem fejlődnek semmit...

"ez nem jó terem, fél éve edzem itt de nem fejlődök..."
"kevés a gép..."
"túl sokan járnak..."
"nem edzek, mert nincs egy jó terem sem a környéken..."

Ezek után szeretném bemutatni a mi kis termünket, ahol én több mint 5 éve edzek, ahol nincsenek "elit" gépek, ahol a legtöbb gépet mi, illetve a szakosztály volt tagjai gyártottak, ahol volt, hogy 16-an edzettünk egyszerre, ahol minden eddigi eredményemet elértem. A több mint 5 év alatt, talán 4-5 ször edzettem más termekben.

A panoráma képen nem látszik pontosan minden, ezért balról jobbra /körbe/ haladva leírom milyen gépek/padok/súlyok találhatók a teremben.

Balról egy, a volt tagok által gyártott egyszerű hátgép nyitja a sort, ami sajnos nem látszik most a képen. Ezen szoktunk nyakhoz/mellhez húzni, ülve evezni, és tricepsz gyakorlatokat végezni különböző fogókkal, kötéllel. Ezt követi a fal mentén haladva körbe egy ~30-60°-között állítható pad, majd tovább haladva /a sarokban/ az ülő vádligép látható. A fal mentén haladva tovább, következik egy ülve mellről nyomó pad, majd egy mellgép, amik között egy egyszerű kis twister+taposó gép foglal helyet. A mellgép másik oldalán 2db kék guggoló állvány látható, majd egy konvektor, és a sarokban a bordásfal előtt az egykezes súlyzókat tartó állvány, a súlyokkal. Nagyjából így: 2kg-4kg-5kg-7kg-10kg-13kg-19kg-27kg-33kg. Ezek közül az 5-7-110-13-19kg-s súlyok saját készítésű esztergáltak. Folytatván a sort, következik egy 90°-os lábtoló, ami szintén házilag gyártott /melynek szinte csak a fekvő része látszik/, majd következik a Scott pad, egy francia és egy tricepsz rúddal, ettől jobbra a sarokban egy T-rudas evező és egy haspad található, majd ismét egy házi készítésű dönthető /+/ fekpad, ami végén helyet kapott a combfeszítő és combhajlító "gép" is. Ezt követi a nagy mintás piros szőnyegen látható guggoló keret, és a sort egy nyak mögül nyomó állvány zárja, melynek most csak az egyik villája látszik a képen. Középen 2 db fekpad látható.

Egyéb eszközök:

2db fekvenyomó/olimpiai rúd
242,5 kg gumírozott tárcsa
102kg fémtárcsa

Szerintem semmit sem felejtettem ki a felsorolásból. Amint a mellékelt ábra is mutatja, egyszerűbb kisebb teremben is lehet kimagasló eredményeket elérni, az erősportokban és bodyban egyaránt!

A terem felszereltsége nem áll olyan szoros összefüggésben a fejlődéssel, mint azt sokan gondolják...