Rólam

22 éves vagyok, 2010-ben kezdtem el testedzéssel foglalkozni. Akkoriban a 200cm-es magasságomhoz mindössze 95kg voltam, ami a magasságomhoz képest nagyon kevés, ezért igencsak vékony voltam. A kezdőlapon láthatjátok is. Épp ezért kezdetben a súlyzós edzésen belül is csak a testformálás érdekelt, izmos szerettem volna lenni. 2 évre rá már 105 kiló voltam viszonylag szálkásan, majd 2014-re sikerült elérnem a 130kg-os testsúlyt is. Mindezalatt egyre nagyobb súlyokkal edzettem, aminek köszönhetően 2013 környékén elkezdtem érdeklődni az erősember sport iránt, ki szerettem volna deríteni, hogy így Lifetime Naturalon /*jelentése: Lásd.Kezdő oldal/  az erőszintemet mekkora magaslatokba tudom emelni az egyes erősember és edzőtermi gyakorlatokban.


Napjainkra még nem tudtam kideríteni, hiszen úgy érzem hogy nem értem még el a genetikai határaimat sem erő sem pedig izomtömeg építése terén, hiszen folyamatosan tudok fejlődni, és sorra döntöm meg az eddigi csúcsaimat!

Legnagyobb megmozgatott súlyok néhány gyakorlatban

Felhúzás: 252.5kg
Egykezes felhúzás /gurtni nélkül/: 200kg
Fekvenyomás: 170kg
Guggolás: 282kg
Lábtoló: 620kg /függőleges lábtolón/
Bic.állva rúddal: 115kg
Tric.homlokra engedés: 85kg /8ism./
Mellről nyomás/"lökés": 125kg
Vádli függ.lábtolón: 320kg /40ism./
Kétkezes evezés: 200kg /10ism./
Vállvonogatás: 2*100kg /25ism./

Kőgolyó: 155kg 140cm magasan
Kőgolyó: 115kg vállra
Apolló: 125kg
Koffer cipelés: 2*160kg
Koffer emelés: 2*200kg
Gumiforgatás: 500kg /nehezebbet nem próbáltam még/
Gumiforgatás egy kézzel: 320kg
Lengősúly: 400kg
Circus Dumbbell: 75kg

Ezeknek a teljesítményeknek az eléréséhez, és a folyamatos fejlődéshez persze nem elegendő maga a kemény edzésmunka, fokozottan figyelni kell a táplálkozásra is, mind minőség, mind pedig össz.kalóriabevitel tekintetében. 

Táplálkozási szokásaim

A kezdetektől fogva figyelek a táplálkozásra, hiszen mint mondtam, nagyon vékony voltam, node tömeget nem zsírban szerettem volna építeni, hanem amennyire lehet minőségben. A szénhidrát bevitelem alapja mindig a sima fehér rizs volt, hiszen az ízével nincs gondom, és az ára is nagyon kedvező a többi rizsfajtáéhoz képest. A fehérjebevitelem jelentős részét húsok, tojás és fehérjeturmix fedezte. Napi 6-8 étkezésre elosztottam az adott célomnak megfelelő össz. tápanyagmennyiséget, ami tömegnövelési időszakban pl. szénhidrát fronton 800g rizs volt + 200g zabpehely /szárazon mérve/.

Időszakosan használt táplálékkiegészítők*: Kevert fehérje, szőlőcukor, multivitamin és áványi anyag formulák, kreatin, tömegnövelő, edzés előtti energizálók, C-vitamin./ritkán glutamin, BCAA/

Edzésfelfogás

Mindig is a nagy, szabadsúlyos edzés híve voltam minden gyakorlatban. Az erőltetett, és negatív ismétlések minden izomcsoport edzésének a részét képezik, néha még "csaló" ismétléseket is beiktatok, hogy még nehezebbé tegyem az edzést. Véleményem szerint Naturalon kis súllyal izmot építeni nem lehet!

Versenyzés

Testépítésben sosem szerettem volna versenyezni. Az erősember versenyek vonzottak mindíg is, napjainkan már rendszeresen versenyzem az erősember sportban és erőemelésben is.

Néhány versenyeredményem az utóbbi évekből:

II. Csárda Strongman Cup 1.hely
Csárdaszállás Legerősebb Embere 1.hely
Füzesgyarmat Legerősebb Embere verseny: 2.hely
Sárrét Toldija: 1.hely
I. Atlasz Sport - Országos Nyílt Felhúzó Gála: 2.hely
Fitbalance-Scitec RAW Felhúzó Bajnokság: 2.hely
Cupa Power Beius /Nemzetközi erőemelő verseny Románia/:5.hely

___________________________________________________________________________________________

*A táplálékkiegészítők koncentrált élelmiszerek, ugyan olyan természetes tápanyagokból épülnek fel, mint bármelyik bolti élelmiszer, annyi különbséggel, hogy a bolti ételekkel szemben, a táplálékkiegészítőket minőségi, egészséges tápanyagok alkotják! Segítségükkel könnyen pótolhatjuk azokat a tápanyagokat, vitaminokat, fehérjéket stb. amiket a szervezetünk pluszban igényel a maximális erő és izomtömeg fejlődés érdekében. Nem összekeverendőek az illegális gyógyszerekkel, doppingszerekkel!!!!

"Többet ésszel, mint erővel..." -Mondják a gyengék... ;)

Mindig szerettem feszegetni a saját korlátaimat. A képen 200kgot húzok fel egy kézzel gurtni nélkül! /videók menü alatt megnézhetitek/

"Gondolj egy adag kajára... Meg van? Akkor ezt most szorozd meg kettővel... Előtted van a kép? Igen! Remek! Akkor azt is szorozd meg kettővel, add hozzá a tömegnövelőt amit iszol! Ok? Igen. És még lehet, hogy így sem eszel eleget!!!" /Vörös Zoli/

II.Csárda Strongman Cup I.hely