Tápanyagok és Testformálás

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni az étrend fontosságát akár testformálásról, akár erőnövelésről van szó! A fejlődésünk 70%ban az étrendünkön múlik! Edzhetsz bárhogy, bármennyit, megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag nélkül a szervezeted nem fog tudni sem izmot építeni, sem pedig erősödni!

Testvérem szintén Natural testformálással, és erősember versenyzéssel foglalkozik, nemrég jelent meg első könyve "Tápanyagok és Testformálás" címmel, amiben minden benne van, amit a tápanyagokról tudnunk kell, függetlenül attól, hogy épp izomtömeg növelés, diéta, vagy erőnövelés a célunk!

A könyvről részletesebben olvasni és rendelni, a képre kattintás után tudtok!

Kötelező olvasmányként ajánlom azoknak, akik komoly izomtömeget, és ember feletti erőszintet szeretnének elérni/felépíteni!

A 70%!!!

Bármilyen hihetetlen, a testünk formálásáért 70% ban az étrendünk a felelős! A bevitt tápanyagokból építkezik a szervezetünk, azokból a tápanyagokból amiket mi adunk neki! Tehát ha nem figyeltek oda a bevitt tápanyagok mennyiségére és minőségére, akkor sosem fogjátok elérni a kívánt formát! Hiába edzetek keményen, a szervezetetek a levegőből nem fogja tudni regenerálni és építeni az izmaitokat, tehát nem fogtok fejlődni! Ugyan ez igaz a diétára is, aki nem jól táplálkozik, az nem fog tudni lefogyni, legfeljebb csökken a testsúlya az izom és vízveszteség miatt! Sokan kérdezték már hogy "mennyit kell ennem tömegnövelésnél?" Már a kérdés is helytelen! Nem az elfogyasztott ételmennyiség számít, hanem a bevitt minőségi tápanyagmennyiség! Hiába eszik valaki sokat, ha a sok legyűrt étel, szervezet számára izomépítésre, használható össz. minőségi tápanyagtartalma szinte nulla... Tehát a kérdés így hangzik helyesen "mennyi minőségi tápanyagot kell bevinnem tömegnöveléskor...?"